ISTRA – MOMJAN – Potencijal za investitore

Kontakt
Na prodaju

20239032

Property ID

191 m2

Size

Description

Lijepi Momjan smješten je na vrhu brda s pogledom na očaravajuće prirodne ljepote. Ovo romantično mjesto piše svoju povijest kroz mnoge dokumente, zgrade i priče, ali i kroz svoje enološke osobitosti zbog kojih je važno označeno na karti poznavatelja vina. Momjanski muškat je jedinstven u svijetu. Zbog lokacije i mikroklime, lokalni vinogradi i poznati vinogradari proizvode dobro poznato tekuće zlato raskošnog ukusa i mirisa.

U blizini Momjana na prekrasnom brežuljku smjestile se ove Istarske ruševine sa predivnim otvorenim pogledom prema prirodnim prostranstvima i moru.

Na građevinskom terenu od cca 1871m2 pored asfaltirane prometnice nalaze se kompleks od četiri Istarske ruševine, svaka građevina za sebe.

Najveća kuća tlocrtne velićine cca 64m2, zatim jedna malo manja tlocrtne površine cca 61m2 te dvije tlocrtne površine cca 33m2. Svaka građevina prostire se na prizemlje plus jedan kat. Iako za navedene ruševine postoji idejni projekt prema kojemu ove ruševine mogle bi postati predivne kuće za odmor svaka sa svojim bazenom iste mogu se preurediti u malo apartmansko naselje sa restoranom, aparthotel ili nešto slično ovisno o želji i ideji budučeg vlasnika.

Jugo-zapadno od građevinskog terena pored asfaltirane prometnice nalazi se i poljoprivredno zemljište, pravilnog oblika, ravne površine s blagim nagibom prema jugu velićine cca 1695m2. Vrsta tla je crvenica odnosno crvena zemlja. Crvenica je takozvana teško tlo, zbijeno i s malo humusa, međutim crvenica lako upija i dugo zadržava vodu što omogućuje biljkama da na njoj opstaju tijekom suhog, vrućeg i dugog ljeta. Ta vrsta tla pogodna je za uzgoj vinovih loza, maslina i voća.

U blizini nalaze se poznate vinarije, kvalitetni restorani, biciklističke staze, popularna Parenzana..

Udaljenost:

Momjan: cca 3km

Buje: cca 10km

Umag: cca 20km

More: cca 16km

Grožnjan: cca 13km

Istarska pustinja: cca 14km

Vodopad Butori: cca 11km

Parenzana: cca 13km

Ako trebate više informacija o ovom objektu, slobodno nas kontaktirajte.

USLUGE KOJE VAM NUDIMO:

-mogućnost obilaska područja na kojem se nalazi nekretnina

-pomoć pri riješavanju pravnih poslova

-višejezična podrška tijekom kupnje

Napomena: Podaci o ovom objektu nisu zajamčeni. Zbog obveze dokazivanja vlasniku, molimo za razumijevanje da upite možemo obraditi samo s punom adresom i telefonskim brojem, kao i da ne dajemo nikakve podatke o točnoj adresi nekretnine.

Još jedna značajka koju možemo ponuditi je praćenje najma / čišćenja / održavanja / manjih popravaka objekata itd.

Address

Address: Momjan
 • Country: Croatia
 • Postal code / ZIP: 52462
Open on Google Maps
 • Property ID 20239032
 • Price Kontakt
 • Property Type Objekt
 • Property status Na prodaju
 • Size 191 m2
 • Land area 1.871 m2
 • Vrt Da
 • Pogled na more Da
 • Parking Da

Contact

Sabina Makić

Property Agent
Umag, Novigradska 30
+43 664 157 7475
sabina@makic.eu
Other Properties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *